Satellit Tv

 

18.pngimage-resize.jpg

 

Att ta emot sina TV-sändningar via parabol har många stora fördelar jämfört med att ta emot dem via marknätet. Utbudet är mycket större och det finns framförallt betydligt fler HD-program för alla som vill ha bättre bildkvalitet

 

För att kunna titta på satellit-TV gratis behövs en parabol med tillhörande utrustning som tar emot och omvandlar signalerna från satelliten till din TV. Det man behöver är:

Innan man köper en parabol bör man bestämma vilka kanaler man vill kunna se och vilka satelliter som sänder ut dem . Då kan man också ta reda på parabolstorleken, antal mikrovågshuvuden (LNB). Om man bara vill ta emot signaler från en satellit behövs bara ett LNB, men annars behövs en motor eller flera LNB.Inverto Quad Black Ultra är ett erkänt bra LNBF MEGASAT single LNBF likaså Samt MTi Supreme line!för äldre fokalmatade paraboler är Invacom QDF-031 LNB erkänt bra med invacom ADF-120 justerbart feed horn (Matarhorn) till offsetparaboler går Invacom QDF-031 mycket bra i hop med Andrew Feedhorn(Channel Master) Matare Offset För 23mm& 40mm hållare.

Eutelsat 36A sänder bla. ryska kanaler utsändningarna på Ku-bandet är speciella jämfört med andra satelliter då de sänds ut som höger och vänstercirkulära signaler vilket kräver ett LNB som har ett matarhorn som är anpassat för detta Tex: MTI  AP8-T4C

 

För att få maximalt bra mottagning används endast ett LNB. Att ha fler innebär en kompromiss och effekten försämras därmed utåt kanterna. Det är bara i brännpunkten (fokus) som full effekt nås.

 

10-5-inkoppling-exempel.jpg

Två twin-LNB:n och två DiSEqC-switchar på två digital-TV-mottagare går att se på olika program.

Med quad LNB:n så kan 4st digital-TV-mottagare anslutas och se på olika program.

 

 

Tänk också på att en större parbolantenn behövs  längre norrut i Sverige jämfört med i söder då det är längre avstånd till ekvatorn.

 Astra 2F Footprint

När man ska montera parabolantennen måste man veta elevationsvinkeln (höjdled) och Azimuth (sidled). Dessa varierar beroende på vart man bor och vilken satellit man vill rikta parabolen mot. De korrekta siffrorna hittar man enklast med hjälp av en kalkylator. Då kan man använda den graderingsskala som ofta finns på parabolens baksida för att få rätt elevationsvinkel om parabolfästet är i lod.

Med dishpointer kan man enkelt i sidled grovrikta in parabolen emot den satellit man vill ta in.

9-3-gradskiva.png

Använd parabolens gradskiva för att ställa in elevationsvinkeln (höjdvinkeln).

(Obs mycket viktigt att maströr är i lod!)

F1 via satellit:

TV Network Satellite Frequency Practice 1 Practice 2 Practice 3 Qualifying Race
n-tv Astra 1 19.2°E 12188 H Live Live No Highlights Highlights
RTL Television Astra 1 19.2°E 12188 H No No Highlights Live Live
MBC Action Badr 7 26.0°E 11270V Live Live Live Live Live
Match TV Express AM6 53.0°E 12576V No No No Live Live
Channel 4 Astra 2E 28.2°E 10714H No No No Highlights Highlights

Moto GP Via satellit:

TV Network Satellite Frequency Practice 1 Practice 2 Practice 3 Qualifying Race
ServusTV Astra 1 19.2°E 11303H No No No Live Live

Med en parabol kan man ta emot tusentals utländska TV-kanaler och radiokanaler gratis!

Lyngsat kan man se vilka kanaler som är fria och okrypterade. Gratiskanalerna är markerade med ett F (fre to air FTA) i kolumnen System Encryption.

info vad som behövs och hur du monterar upp parabol

info vad som behövs och hur du monterar upp parabol

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)